VDH Kringgroep
Noord-Limburg

 

 

Clubkampioenschap 2021.


Op zondag 19 september werden onze jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden.

Om 8 uur was de koffie al klaar en waren de eieren en spek ook gebakken. Iedereen, vol goede zin met een beetje spanningen, verzamelde zich in de kantine.
Na het openingswoord van onze voorzitter Rick konden we aanvallen en genieten van het ontbijt.

Iedereen had nog wel een praatje maar na het ontbijt ging de strijd beginnen. Met een bomvol deelnemersveld vertrokken we naar de speurvelden.

De deelnemer met de IGP 1 hond en de deelnemers met de honden die in het bezit waren van een VZH diploma mochten hun spoor uitleggen.
De spoorlegger vertrok alvast naar een ander stuk grasland om daar de IGP 3 sporen te leggen.

Om de beurt starten de IGP 1 hondjes en stuk voor stuk lieten ze een mooi stuk speurwerk zien. De concurrentie was groot. Ook de drie IGP 3 honden maakten het spannend, alle drie kwamen ze heel mooi rond. De spanning zat er goed in, maar vooral de gezelligheid.

Terug in ons clubgebouw kregen we, onder het genot van een bak koffie, uitleg over het speuren. Hierna gingen we van start met het appel.

Eerst twee honden die nog niet in het bezit zijn van een diploma. De zenuwen waren er zeer zeker, dat was aan de gezichten te zien. Het waren twee super leuke combinaties, ga zo door. Daarna gingen de ongecertificeerde honden van start, zes honden met hun geleiders.
Leuke combinaties en het woord “
oh dat doet ie anders nooit” werd het nieuwe woord van de clubdag 2021.

Daarna kwam de IGP 1 hond Sam, wat een super strak en stabiel appel.
Vervolgens drie honden voor het IGP 3. Jip liet ook zien wat hij in zijn mars had. Eus had even de bokkenpruik op en vond het niet leuk dat Wim hem alleen liet.
Een kleine storing hierdoor bij Djanga, maar ze was zo stabiel dat de hinder minimaal was, wat een toppers.

Hierna was het tijd voor het spektakel van de honden, het pakwerk. Een mooi compliment was dat de jonge honden allemaal netjes onder gehoorzaamheid van hun geleider het veld op kwamen, fijn toch.

Nadat de laatste combinatie geweest, was het de beurt aan de wedstrijdleider om te punten te verzamelen en op te tellen om tot de uitslag te komen.

Ondertussen was de BBQ al aangestoken en lag het eerste vlees er al op, maar eerst moesten we nog uitroepen wie clubkampioen 2021 geworden was.

Annemarie had gezorgd voor een zak vol met punten en heeft deze ook uitgedeeld.

Clubkampioen 2021:

Bij de VZH honden( nog geen diploma)  nam Barby Koenen de beker mee naar huis en Elle Willemse de beker voor de ongecertificeerde honden.

En de clubkampioen bij de GECERTIFICEERDE honden is Marcel Willemse met zijn hond Sam.
 

Allen gefeliciteerd met het behaalde resultaat en iedereen bedankt voor de gezellige en sportieve dag.