VDH Kringgroep
Noord-Limburg

 

 

Clubkampioenschap 2019
 

Op zondag 6 oktober werden onze jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden en keurmeester was Bart Miggelbrink en Martijn Koenen was de wedstrijdleider.

Om 8 uur was de koffie al klaar en waren de eieren en spek ook gebakken. Na het openingswoordje van Peter de Man werd het muisstil en was iedereen aan het genieten van het ontbijt.

Nadat iedereen voldaan was, vertrokken we naar de speurvelden. We hadden dit jaar een groot deelnemers veld. Er waren in totaal negen geleiders die gingen speuren. Ondanks de gestaag vallende regen lieten ze mooi speurwerk zien.  Sommigen hadden deze natte zondag morgen wat problemen met de voorwerpen, maar het was dan ook wel erg nat.

Na het speuren gingen we eerst weer naar het clubgebouw om op te warmen met een warme kop koffie. Hierna was het de beurt aan de drie honden die het VZH-gedeelte lieten zien.  Als eerste lieten Paul Boonen en Kristel Paar zien hoever ze waren en wat ze tot nu toe geleerd hadden.

Marcel Willemse en Marjo Hovens waren het tweede koppel.  Marcel Willemse deed met zijn hond het VZH gedeelte en Marjo Hoven het IPG-1 gedeelte voor niet gecertificeerde honden.  Beide honden werden goed voorgebracht door hun geleiders. Leuk om te zien hoeveel plezier ze in het “werk”hebben.

Daarna was het de beurt aan Thea Görtz en Helma Schlipper, ze lieten beide een mooi stuk appel zien.

Na de IGP-1 honden was het de beurt aan Hans van den Dungen, Frank Janssen en Wim Paar om hun kunsten met de honden te laten zien voor het IGP 2.  Frank Janssen had vandaag een beetje pech maar Hans van den Dungen en Wim Paar gingen samen de strijd. Bij allen waren hier en daar nog wat punten waaraan gewerkt kon worden.

Als laatste was het de beurt aan  drie IGP-3 honden, Elle Willemse met haar hond Moos, Piet Huijbers  met zijn hond Cody en Chris Beuving  met zijn hond Ayco. Alle drie hadden ze punten waarvan ze dachten “dat doe ie anders nooit”.

Na het appel gedeelte gingen we ons even opwarmen in de kantine want de weergoden waren ons niet goed gezint .... voor het gras was het goed de regen maar voor de geleiders iets minder.

Na deze opwarmronde kwam het laatste onderdeel, het pakwerk. Als eerste kwam Marjo Hovens met haar hond Gemmy op het veld. Ze deden goed hun best. Bij het zijtransport was Gemmy een beetje dwars. Marjo kreeg van Bart Miggelbrink feedback waar ze iets mee kan.
Inmiddels stond Thea Görtz met haar hond Guus al te popelen om te beginnen. Guus had er echt zin in en dat liet hij ook zien.. een mooi stuk pakwerk.

Helma Schlipper met haar hond Indy stond al te wachten. Indy zag al waar de pakwerker heen ging en stond al te wachten tot ze het teken kreeg van Helma Schlipper dat ze mocht gaan. Ook voor hun was er totaal geen probleem.

Hierna kwam Hans van den Dungen met zijn hond Jip. Jip moest vier  verstekken revieren en de pakwerker aanblaffen. Dit was voor Jip geen problemen.

Vervolgens was het de beurt van Wim Paar met zijn hond Eus.  Eus revierde goed en  kwam het verstek in gevlogen om de pakwerker aan te blaffen.  Het appel tijdens het pakwerk mag wat rustiger en netter, één keer een tweede commando los was nodig

Elle Willemse met haar hond Moos kwam als eerste IGP-3 combinatie op het veld. Moos revierde feilloos de zes verstekken onder begeleiding van haar  geleidster en liep de rest van het programma mooi door.

Als tweede combinatie verscheen Piet Huijbers met zijn hond Cody. De zes  verstekken revieren was geen probleem. Bij het aanblaffen van de pakwerker had een windvlaag nog even een verassing voor Cody en blies het aanblafverstek omver. Cody keek even wat het verstek ging doen maar bleef gewoon voor de pakwerker zitten en blafte verder totdat geleider Piet haar aan de voet riep. Mooi om te zien dat Cody zich er niets van aantrok wat er rondom haar gebeurde..

De laatste combinatie was Chris Beuving met zijn hond Acyo. Het revieren ging goed en het  aanblaffen ook. Bij de zijtransporten was Ayco een beetje dwars.

Nadat de laatste combinatie geweest was het de beurt aan de wedstrijdleider om te punten te verzamelen en op te tellen om tot de uitslag te komen.

Ondertussen was de BBQ al aangestoken en lag het eerste vlees er al op, maar eerst moesten we nog uitroepen wie clubkampioen 2019 geworden was.

Het was spannend  want de punten lagen dicht bij elkaar.

Clubkampioen 2019:

Bij de VZH  honden( nog geen diploma)  Marcel Willemse met zijn hond Sam, en bij de ongecertificeerde honden Marjo Hovens met haar hond Gemmy.

En de clubkampioen bij de GECERTIFICEERDE honden is Hans van den Dungen met zijn hond Jip.

Allen gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Iedereen bedankt voor de gezellige en sportieve, maar regenachtige dag.