VDH Kringgroep
Noord-Limburg

 

 

Clubkampioenschap 2022.

Op zondag 18 september werden onze jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden.

Om 8 uur was de koffie al klaar en waren de eieren en spek ook gebakken. Iedereen, vol goede zin met een beetje spanningen, verzamelde zich in de kantine.
Na het openingswoord van onze voorzitter Rick konden we aanvallen en genieten van het ontbijt.

We hebben een leuk deelnemers veld: Pieternel voor VZH, Iwan en Helma in de klasse ongecertificeerde honden, Paul, Wim, Elle en Kristel voor IGP 2 en Marcel en Martijn voor IGP 3. Helaas was Eus van Wim Paar nog geblesseerd, dus het vuurwerk met pakwerk moest vandaag even iemand anders maken. Wim vertelde dat hij anderen ook eens kans gunde.

Er zijn drie bekers zijn er te verdelen: één in de VZH klasse, één voor de ongecertificeerde honden en één voor de gecertificeerden honden.

Speuren
Om 9 uur vertrokken we gezamenlijk richting de speurvelden. Rick en Hans hadden de sporen voor de IGP 2 en IGP 3 honden keurig uit gelopen.
Iwan mocht met zijn Mila het spits afbijten op zijn eigen gelegde spoor. Het zag er super uit, mooi werk.

Toen was het tijd voor de vier IGP 2 honden. Door de wedstrijdleider werd door loting de uitgelegde sporen IGP 2 verdeeld.
Elle met haar Seven moest het spits afbijten. Ze gingen keurig van start, helaas na de eerste hoek een valse verwijzing, maar dat bracht het koppel niet van hun “taakje” af en ze zetten koers richting het eind. Het zag er voor de rest super uit.  
Als tweede was Paul met zijn Filly, bij de start waren er wat problemen maar daarna zocht FIlly feilloos verder.
Wim Steeghs met zijn Baer was het derde koppel, beetje spannend was het wel. Het oefenen op een vreemd spoor was er voor Wim en Baer nog nooit van gekomen, maar dit deden ze samen super.
Als laatste van de IGP 2 honden was Kristel met haar Blutz. Blutz ging goed van start, maar op de eerste balk vond hij geen voorwerp, dus Kristel kreeg het toch wat benauwd. Maar te snel geoordeeld want op balk twee lagen twee voorwerpen. Ze vervolgende daarna het spoor en eindigden goed.

Ook de IGP 3 sporen werden door loting verdeeld.
De eerste IGP 3 hond was Sam van Marcel, de eerste balk kon wat geconcentreerder maar verder goed gewerkt.
Martijn met zijn Djanga was het laatste koppel en tot aan de tweede hoek ging het super. Helaas vond Djanga heel lastig de tweede hoek en was ze echt even de weg kwijt. Jammer, maar helaas kan dat op zo’n dag ook gebeuren, maar we zijn nog met z’n allen in de race.

Terug naar het clubgebouw waar we even konden genieten van een lekker bakje koffie. En de mooie woorden van onze keurmeester Anne- Marie.
Ze vond dat we aan het speuren allemaal hard gewerkt hadden en ook vooruit gegaan waren.

Appel.
Als eerste mocht Pieternel met haar Astor laten zien hoe ze het VZH programma liepen, weinig tot niets op aan te merken, wat een mooi jong koppel, houden zo.
Hans was met zijn hond de witte hond.

Iwan en Helma waren het volgende koppel. Helma startte met haar programma. Ze lieten mooi werk zien, de hond was wat springerig, maar dat zijn punten waar aan gewerkt kunnen worden.
Iwan liet ook een leuk stukje appel zien met zijn Mila, gelukkig ook tips en punten waar ze aan kunnen werken.

Het eerste kopppel van de IGP 2 honden waren Paul en Wim. Beiden lieten een goed stukje appel zien. De concurrentie beginnen we toch te voelen.
Het volgende koppel van de IGP 2 honden was Kristel en Elle. Beide dames brachten hun honden mooi voor. Maar ook voor hun geldt dat er werk aan de winkel is om te zorgen dat de concurrentie hoog blijft.
De twee geleiders in de klasse iGP 3 hadden veel pech met het weer, wat een regen, het viel met bakken de lucht uit. Maar beide honden deden het goed, en ja, de geleiders ook hoor. Knap dat ze ondanks het verschrikkelijke weer toch een mooi stukje appel lieten zien.

En ondertussen stijgt de spanning.

Manwerk.

Helaas had Iwan pech bij de vlucht, zijn Mila vertrapte zich en raakte geblesseerd, beterschap. Helma liet met haar hond een leuk stukje manwerk zien, wat vaster in het verstek, maar toch een mooi resultaat.

IGP 2 honden
Paul liet zijn hond 4 verstekken revieren. Het zag er allemaal goed uit. Er zijn nog wat puntjes waar Paul aan moet werken.

Wim met zijn Baer, tjonge tjonge, wat waren ze toch op dreef. Alleen even pech bij het afstand stellen daar gleed Baer uit. Maar een top prestatie.

Kristel met Blutz, op sommige punten, dat doet ie anders nooit. Maar ook Kristel liet zien wat ze waar zijn, maar uiteraard met verbetering.

Elle met haar hond waren ook op dreef, alleen met het rugtransport kon het iets strakker.

IGP 3 honden
Marcel met Sam had even een puntje met rugtransport, dat duurde volgens Sam te lang en daarom dacht hij laat ik eens even bij de pakwerker gaan kijken.

Martijn liet met zijn hond ook een mooi stuk appel zien, geheel onder controle tot aan het laatste zijtransport, toen dacht Djanga laat ik even wat kattenkwaad uithalen, OEPS.

Al met al een goed geslaagde dag en iedereen kon tevreden zijn met zijn of haar prestatie.

Aan het eind van de clubdag wordt de winnaar van de dag bekend gemaakt. Door de keurmeester, de wedstrijdleider en pakwerker werd er druk gerekend.

Maar en kan er maar een de winnaar zijn. Met maar 1 punt verschil tussen de tweede en derde plaats heeft Elle Willemse de grote wissel beker mee naar Wanssum genomen.


Proficiat.

 

 

Uitslag clubkampioenschap 2022