VDH Kringgroep
Noord-Limburg

 

Koppelwedstrijd op 25 november 2018.
 

Op zondag 25 november werd er een onofficiële koppelwedstrijd georganiseerd, waar 7 koppels gingen strijden om de grote beker. Als keurmeester was Bart Miggelbrink uitgenodigd.

Tussen 8.00 uur en 8.30 uur kwamen de deelnemers en toeschouwers binnen gedruppeld. Onder het genot van een lekker bakje koffie werd de huid van de beer al verkocht, voordat hij geschoten was. Dus zat de stemming er al goed in.

Rond de klok van negen werd vertrokken naar de speurvelden. Door Rick Huijbers werd de sporen voor de IPO 2 en IPO 3 honden uitgelegd.

Als eerste werden de sporen van de IPO 1 honden uitgewerkt. Geleidster Danja moest als eerste met haar hond Bella tonen wat ze konden en kwam met 82 punt de wei uit.
Hierna mocht Frank met zijn hond Django tonen wat ze in hun mars hadden. Frank behaalde met Django 89 punt.

Hierna kwam Chris met zijn hond Ayco voor het IPO 2 spoor. Chris kwam met zijn hond feilloos rond en behaald 94 punt.  De haas die plotseling uit het gras wegschoot bracht Ayco niet van de wijs.

Als laatste kwamen de IPO 3 honden aan de beurt. Als eerste kwam Kristel met haar hond Jannes in het strijdperk. Ze gingen goed van start maar aangekomen bij de derde hoek was Jannes het spoor bijster.
Ze hielden 60 punt over, sorry koppelgenoot………….
De laatste deelnemer voor het speuren was Paul met zijn hond Dalton. Beiden lieten ook een mooi stukje speuren zien en werden beloond met 94 punten.

Onder het genot van een bakje koffie werd er door de verschillende koppels al gerekend hoeveel punten de koppelgenoot moest behalen. De spanning wordt hoger.

Het volgende onderdeel was het appél. Hans met zijn hond Jip en Wim met zijn hond Eus kwamen voor het IPO 1 deel op het veld. Hans liet met zijn hond Jip een mooi stukje appél zien en behaald 91 punten. Voor Wim met zijn hond Eus ging het iets minder goed, Eus was hyperactief. Bij het voor uit sturen ging Eus als een speer en kwam ook als een speer weer terug naar zijn baasje. Dit kostte 10 punten en uiteindelijk bleven er nog 74 punten over.

Voor de IPO 3 honden kwam Martijn met zijn hond Djanga en Piet met zijn hond Codi op het veld. Beiden lieten een strak stukje appél zien en werden beloond met 92 punten.

Als laatste waren er nog 5 hondjes die hun kwaliteiten op het pakwerk mochten laten zien. Als eerste Hetty met haar hond Athos. Athos had de oren een beetje thuis gelaten en was wat rebels met het lossen.
Maar de rest zag er goed uit 93 punten.

Thea met haar hond Guus was als tweede aan de beurt. Ze lieten een mooie stuk pakwerk zien, de bewaking mocht iets strakker, maar een mooie 92 punten. Haar koppelgenoot was zeer tevreden.
 

Als derde kwam Paul met zijn hond Denzell op het veld. Denzell had wel zin in het bijten, maar appel vond hij niet zo belangrijk. Paul kreeg hem toch mee naar boven voor het afstand stellen. Ook dit koppel kwam met een mooie 90 punten van het veld af.

Vervolgens was Helma met haar hond Zhita aan de beurt. Het eerste gedeelte ging niet verkeerd, maar bij het zijtransport ging het fout en had Zhita geen zin meer om te gehoorzamen.
Helaas kon Bart Miggelbrink hier geen beoordeling over geven, jammer.

Als allerlaatste van deze dag trad Huub met zijn hond Baska in het strijdperk. Zijn koppelgenoot Frank had hem laten weten hoeveel punten hij moest behalen om op de eerste plaats te komen. Huub en Baska deden hun best,  maar helaas lukte het hun net niet om genoeg punten bij elkaar te verzamelen, ze werden beloond met 80 punten.

Iedereen bedankt voor hun inzet en gezelligheid om van deze dag een sportieve dag te maken.

 

Marcel en Wilma bedankt voor het verzorgen van de inwendige mens.