VDH kringgroep
Noord-Limburg

Links

 

 Hetgeen hij had gezien bij het speuren

Clubdag zondag 16 september.

 

Op zondag 16 september 2018 startte het jaarlijkse clubkampioenschap weer in alle vroegte met een heerlijk ontbijt in de kantine van kringgroep Noordlimburg. Rond kwart over 7 waren de eersten al in touw om het ontbijt te maken. De geur van gebakken eieren en spek was buiten op de parkeerplaats al te ruiken.

 

Het was al lekker druk en gezellig voordat de ochtend goed en wel begonnen was. Nadat iedereen zijn plek had gevonden en onze voorzitter Thea Görtz iedereen welkom heette – met een speciaal woord van welkom voor de keurmeester van vandaag, Frank Cornelissen, de wedstrijdleider Piet Huijbers, onze pakwerker Rick Huijbers, de deelnemers en hun supporters konden we ons te goed doen aan een overheerlijk ontbijt.

 

De deelnemende honden met hun geleiders waren voor deze dag in diverse klassen ingedeeld.

Eén jonge hond zonder VZH diploma deed het VZH programma, de honden de al in het bezit waren van een VZH diploma deden twee onderdelen van het IPO programma.

De overige deelnemers die in het bezit waren van een IPO diploma werkten alle onderdelen af.

 

Het vrolijke geroezemoes aan het begin van de dag vervaagde naarmate er meer mensen aan het eten waren. Maar  langzamerhand waren sommige deelnemers al wat gespannen.
Nadat iedereen zijn ontbijt op had, was het toch tijd om naar de speurvelden te gaan.

 

Deze keer niet de vertrouwde speurvelden waar we iedere zondag steeds weer welkom zijn, maar naar een veld in de buurt omdat “onze” boer zijn velden geïnjecteerd had. Gelukkig had Thea Gòrtz voor dit clubkampioenschap een prachtig veld weten te regelen. Nadat de sporen waren uitgelegd konden de deelnemers de sporen met hun honden gaan uitlopen.

 

Na het speuren gingen we met zijn allen weer terug naar ons sportterrein "De Heyacker" waar de keurmeester onder genot van een bakje koffie uitleg gaf over hetgeen hij had gezien tijdens het speuren.

 

Na deze uitleg ging het Appelgedeelte van start.

 

Nu konden de deelnemers laten zien hoe ver zij met hun hond zijn gevorderd in het appelgedeelte dat bestaat uit een aantal vaste oefeningen die een geleider met hond uiteindelijk moet afleggen. Het leuke is dat de leeftijd van de honden in dezelfde categorieën / honden zonder certificaat, honden met certificaat etc. / verschillend zijn en dat de honden daardoor ook niet allemaal even ver zijn in hun ontwikkeling.

 

De verschillen die we dan bij onze honden zien, maakt het bijzonder leuk om te kijken waar iedere hond zich in het opleidingsproces bevindt. En wat hebben we honden mooie appeloefeningen zien doen onder het toeziend oog van Frank Cornelissen en Piet Huijbers!

Ook jonge honden die al fantastisch volgwerk lieten zien! En natuurlijk gaat er op zo’n dag ook iets fout. En dat is de charme van deze dag. We kunnen er weer van leren en onze doelen voor de opleiding van onze honden weer bijstellen!

 

Na het appelgedeelte volgt altijd het meest spectaculaire gedeelte, het pakwerk! Altijd leuk om te zien! Voor de honden ook leuk om te doen. Maar daarom niet minder moeilijk!

Ook vandaag liet Rick Huijbers weer super goed pakwerk zien. Als de honden het veld op komen en ze Rick al horen, staan alle vezels in hun hondenlichaam gespannen. Sommige honden maken er een echt feest van!

Ook hier hebben we honden gezien die vanuit hun tenen het gevecht met de pakwerker aangingen. Geweldig om naar te kijken! Na al dit gecontroleerd geweld, dat door Rick altijd in goede banen wordt, geleid was het tijd voor de keurmeester om zich terug te trekken en de punten die hij de combinaties had gegeven op te tellen.

Ondertussen werd de barbecue aangestoken om de spanning bij de deelnemers wat te temperen.

Na de heerlijke barbecue werd de uitslag bekend gemaakt. Met spanning wachtten ze op Piet Huijbers die als wedstrijdleider de uitslag bekend maakte.

Het was een zeer geslaagde dag, waarin hard gewerkt werd door de geleiders en hun honden maar ook door keurmeester Frank Cornelissen en wedstrijdleider Piet Huijbers, die deze dag weer keurig tot een goed einde leidden.

Na afloop waren er mooie woorden van dank aan iedereen die van deze dag zo’n super mooie dag hadden gemaakt!

En we hebben er weer drie kampioenen bij!!!!!!

 

Winnaar bij de jonge honden zonder VZH-diploma werd Iwan Meester.

Winnaar bij de honden in bezit van het VZH Diploma werd Hans van den Dungen.

 

 

Clubkampioen 2018 werd Elle Willemse met Moos.

 

 

Tekstvak: