VDH Kringgroep
Noord-Limburg

 

 

Nederlands Kringgroep Kampioenschap.

Op zaterdag 30 en zondag 31 maart organiseerdede  kringgroep Nijmegen te Malden het Nederlands Kringgroep Kampioenschap.
Onder de deelnemers waren twee leden van onze kringgroep, Piet Huijbers mat Zara van de Moezenbulte en Martijn Koenen met Trossack’s Fortune Bill.   

Martijn Koenen startte op zaterdag met het speuren. Zijn hond Bille deed goed haar best, de eerste strek was een beetje lastig en ze overliep het eerste voorwerp. Nadat ze de eerste hoek door was, zag het er wat overtuigender uit en werden ze beloond met 80 punt.

Gelukkig zakte de spanning een beetje.

Terug op het veld was het de beurt aan Piet Huijbers met zijn hond Zara om hun kwaliteiten in het appèl te laten zien. Het appèl zag er goed uit, ze lieten zich samen goed zien. Ondanks een paar kleine opmerkingen werden ze voor hun inzet beloond met een mooie 93 punt.

Nadat alle deelnemers in de groep van Piet Huijbers het appèl gedeelte hadden afgewerkt, konden ze beginnen met het pakwerk. Leuk om te zien hoe Piet Huijbers met zijn hond Zara een mooi stukje samenwerking lieten zien, ze sleepten 87 punt in de wacht. Voor Piet Huijbers en zijn hond Zara zat het er voor de zaterdag op, op de zondag moest er nog gespeurd worden, maar deze punten waren binnen.

Als laatste op de zaterdag was de groep van Martijn Koenen.
Het appèl zag er goed uit, dit was genieten en ze werden beloond met 94 punt.
Hierna mochten ze hun kwaliteiten laten zien met het pakwerk. Er waren wat kleine foutjes maar hun inzet werd beloond met 86 punt.

Op zondagmorgen moest Piet Huijbers met zijn hond Zara al vroeg van start, de klok was ‘s-nachts ook nog één uur voor uit gegaan., van wintertijd naar zomertijd.

Het was een stuk kouder bij de speur weiden dan wat de supporters gedacht hadden. Maar het was zeker de moeite waard, Piet Huijbers kwam met Zara met 90 punten uit de wei.

Dit was een top weekend voor Piet Huijbers en Martijn Koenen, maar ook zeker voor VDH Kringgroep Noord Limburg.

Want naast twee deelnemers was ook één van de pakwerkers, Rick Huijbers, van kringgroep Noord-Limburg.

We hebben genoten en het was een zeer geslaagd hondensport weekend en voor de eerste keer  op zo’n wedstrijd een mooi resultaat.
 

Beiden gefeliciteerd met het behaalde resultaat